شرکتهای تعاونی شرکتی است از اشخاص حقیقی و حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان موافق اصولی که این قانون مصرع است.
شرکت های تعاونی شرکتهایی هستند که تمام یا حداقل 51% سرمایه و بوسیله اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرار می گیرد و وزارت خانه ها – سازمان ها – شرکت های دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت – بانک ها – شهرداری – و سایر نهاد های عمومی می توانند از راه وام و بدون بهره یا هر مشروع دیگر از قبیل مشارکت – مضاربه – مساقات – اجاره , اجاره به شرط تملیک .
در شرکت های تعاونی هدف از شرکا شرکت از تاسیس یک شرکت , مشارکت برای تحصیل کالا و خدمات با قیمتی ارزان تر و حذف واسطه ها بین تولید کننده و مصرف کننده است به عبارت دیگر اشخاص از تاسیس شرکت تعاونی به دنبال کسب نفع و سودآوری برای اعضا نیستند بلکه به دنبال همکاری و تعاون در جهت کاهش هزینه ها و جلوگیری از مضرات احتمالی اند .
شرکت های تعاونی از لحاظ اقتصادی اهمیت زیادی دارند ولی بعضی از علائم حقوق تجارت اینگونه شرکت را تجاری نمیدانند زیرا منظور از شرکت های تعاونی برای تعاون و کمک و تسهیل امور شرکا آن است.
این شرکت معمولا برای حذف واسطه ها بین تولید کننده ها بوده ومنظور از آن انجام خدمات یا تحصیل اجناس یا اعتبار به بهای ارزان برای شرکا است.
ویژگی ثبت شرکت تعاونی
شرکت: این شرکت های دو وجهی است یعنی هم میتواند تجاری باشد و هم میتواند تجاری نباشد اگرچه مقررات آن شبیه شرکت های سهامی عام است اما شرکت های سهامی عام ولو این که فعالیت آنها بازرگانی نباشد بازرگانی محسوب است.در حالی که در شرکت های تعاونی به دو صورت تولیدی و مصرف بودن و در سایر موارد چنانچه معاملات تجاری انجام دهند تجاری محسوب میگردند.
اعضا : عضو در شرکت های تعاونی شخصی حقیقی و حقوقی غیر دولتی است .حداقل سهام مقرر در اساسنامه را خریداری کرده باشند ودر تعاونی دیگر عضویت مشابه نداشته باشد .سهم اعضا در تامین سرمایه شرکتها برابر است مگراینکه در مجمع عمومی تصویب نماید که اعضا بیشتری تادیه نمایند.
موضوع فعالیت شرکت تعاونی
شرکت های تعاونی دارای ابعاد متعدد گسترده ای است . شرکت های تعاونی زیادی از جمله شرکت های تعاونی کشاورزی – روستایی – شرکت های تعاونی مصرف کنندگان – شرکت های تعاونی مسکن – شرکت های تعاونی آموزشگا ه ها – و تعاون کار و نظایر آنهاست.
سرمایه و اعتبار شرکتهای تعاونی
سرمایه تعاونی اموال و دارایی هایی که برای تاسیس تعاونی یا افزایش سرمایه قبلی در اختیار آن قرار میگیرد .در شرکت های تعاونی که تمام یا حداقل 51% سرمایه بوسیله اعضا که در اختیار شرکت قرار میگیرد .
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تعاونی
- تصویر برابر اصل مدارک احراز اعضای هیئت مدیره (شناسنامه و کارت ملی)
- گواهی عدم سوءپیشینه تمامی اعضای هیئت مدیره
- اصل مجوز از اداره تعاون مربوطه
- اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه تعهدی حداقل (35%سرمایه)
- دو نسخه اساسنامه ممهور به مهر اداره تعاون مربوطه
- دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره
- دو نسخه تقاضانامه
- دو نسخه شرکتنامه
موسسه حقوقی ثبت همادر تهران افتخار دارد با استفاده از کادر اجرایی توانمند و مجرب و وکلای پایه 1 دادگستری با کوتاهترین زمان و هزینه در انجام امور ثبتی و حقوقی ارائه خدمات به مشتریان عزیز می باشد.
برای ارتباط با موسسه ثبتی حقوقی هما در رابطه با ثبت شرکت تعاونی در تهران با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
خط ویژه : 02144263437
تلفن همراه: 09128963121
نظرات (0)