شرکت های تجاری یا شرکت بازرگانی، شرکتی است که بین دو یا چند نفر، به منظور تحصیل سود با نام مخصوص، تحت عنوان یکی از شرکت های مذکور در قانون تجارت با رعایت مقررات مربوط، تشکیل و یه ثبت می رسد. در ماده 20 قانون تجارت، از شرکت های تجاری که همان مجامع تجاری یا شرکت های بازرگانی می باشند، نام برده شده است که برای شناخت آن،لازم است ابتدا “شرکت” و به دنبال آن “شرکت مدنی” را بشناسیم.
برابر مفاد ماده 571 قانون مدنی “شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی ء وتحد به نحو اشاعه”. منظور از اشاعه آنستکه، مالکیت تمام صاحبان یک ملک یا شی ء در همه ذرات آن منتشر شده است. به عنوان مثال، اگر 2 یا 3 نفر مالکیت یک منزل را به طور مشترک داشته باشند، هر یک از آن ها به تنهایی در تمام اجزاء منزل شامل سالن ، حمام ، اتاق ها ، حیاط و …سهیم می باشد و یا اگر فرضاََ 4 نفر به طور شراکتی یک زمین زراعتی را خریداری نمایند، هر کدام از آن ها در تمام جزء جزء زمین شریک می باشند ولی اگر همین زمین بین آن ها تقسیم ( افراز شود ) ، مالکیت هر یک از این 4 نفر تنها مربوط به قسما به خودشان بوده و مالکیتی بر سهم سایرین ندارند.
و اما ” شرکت مدنی ” ، شرکتی است که در نتیجه عقد یا قرارداد ، دو یا چند نفر مال مشترکی را تحصیل و اداره کرده و در عوائد آن شریک باشند. مانند شراکت ورثه در منزل و یا زمین زراعی اشاره شده در فوق الذکر.
انواع شرکت های بازرگانی
شرکت های بازرگانی بر اساس میزان مسئولیت شرکاء به 4 گروه تقسیم می شوند :
الف- شرکت های سرمایه ای
در شرکت های سرمایه ای، مسئولیت شرکاء محدود به سرمایه آن ها در شرکت است و شامل شرکت های سهامی ( عام و خاص ) و شرکت های بامسئولیت محدود می شوند.
ب- شرکت های شخصی
در این شرکت ها، مسئولیت شرکاء نامحدود است و در نتیجه تعهدات مالی شرکت به همه دارایی و اموال شرکاء سرایت می نماید. مانند شرکت های تضامنی و نسبی
ج- شرکت های مختلط
در این گونه شرکت ها، مسئولیت بعضی از شرکاء محدود به سرمایه آن ها و مسئولیت عده دیگر نامحدود است که شرکاء دسته اول را شرکای عادی و شرکاء دسته دوم را شرکای ضامن می گویند. مانند شرکت های مختلط سهامی و شرکت های مختلط غیرسهامی
د- شرکت های کمیتی
در شرکت های کمیتی که با هدف رفاه اعضا تشکیل می شود، تعداد شرکاء زیاد بوده و هیچ مسئولیتی نیز ندارند ، مانند شرکت های تعاونی تولید ، مصرف ، اعتبار ، وام و روستایی.
اقسام شرکت های بازرگانی
قانون تجارت ایران در ماده 20، شرکت های تجاری را بر 7 قسم و به شرح ذیل احصاء نموده است :
1. شرکت های سهامی
شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است.شرکت سهامی ثبت شرکت بازرگانی محسوب می شود.ولو اینکه موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد.
ماده 4 لایحه اصلاح قانون تجارت می گوید : ” شرکت سهامی به دو نوع تقسیم می شود :
نوع اول – شرکت های سهامی عام هستند که موسسین آن ها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند.
نوع دوم- شرکت های سهامی خاص هستند که تمام سرمایه آن ها در موقع تاسیس منحصراَ توسط موسسین تامین گردیده است.”
2. شرکت تضامنی
شرکت تضامنی شرکتی است که مسئولیت شرکاء در آن محدود به سرمایه نیست بلکه چون به اعتبار شخصیت شرکاء تشکیل می شود، مسئولیت نامحدود است و شرکاء مسئول کلیه قروض و تعهدات شرکت ، علاوه بر سرمایه می باشند.
3.شرکت با مسئولیت محدود
طبق ماده 94 قانون تجارت : ” شرکت بامسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است . ”
4.شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت مختلط غیرسهامی شرکتی است که برای امور تجاری در تحت نام مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام ،تشکیل می شود. ( ماده 141 ق. ت )
5.شرکت مختلط سهامی
شرکت مختلط سهامی شرکتی است که در تحت اسم مخصوص، بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند شریک ضامن تشکیل می گردد. ( ماده 162 ق. ت )
6.شرکت نسبی
شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری تحت عنوان و اسم مخصوصی بین دو یا چند نفر تشکیل می شود و مسئولیت هر یک از شرکاء به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته اند .
7.شرکت تعاونی تولید و مصرف
بنا بر ماده 2 قانون شرکت های تعاونی ( ق. ش. ت ) ، شرکت تعاونی شرکتی است متشکل از اشخاص حقیقی و یا حقوقی که به منظور رفع نیازمندی های مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی شرکاء از طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان و تشویق به پس انداز تشکیل می شود.
جهت مشاوره و اقدام به ثبت شرکت با ما تماس حاصل فرمایید.
شرکت از نظر لغوی به معنای شریک شدن در کاری می باشد وفرهنگنامه دهخدا امروزه اداره ثبت شرکتها تحت نظارت سازمان ثبت شرکتها تحت نظارت سازمان ثبت اسناد کشور این امر مهم را برعهده گرفته و تمامی مراحل ثبت شرکت به صورت اینترنتی درآمده است و فقط از طریقی سامانه اینترنتی ثبت شرکت ها مجاز می باشد. لدا تقاضا کنندگان باید کلیه مدارک و تقاضا نامه ی ثبتی خود را یا از طریق این سامانه و یا از طریق موسسات ثبتی نظیر نخستین ثبت به اداره ثبت شرکتها تسلیم کنند. مدارک و تقاضانامه ها توسط کارشناسان اداره ی ثبت با دقت بررسی شده و از طی مراحل اداری مختلف چنان چه از نظر قانون مشکلی نداشته باشند تایید شده پس از آن شرکت به صورت رسمی به ثبت می رسد .
برای اینکه بتوانید کسب و کار خود را به طور رسمی به دیگران معرفی کنید و از پشتوانه قانونی معتبری برخوردار باشید تا هم دیگران بتوانند به شما اعتماد کنند وهم شما نگران خدماتی که ارائه می دهید باشید.
ثبت شرکت بازرگانی در تهران راهی است که می توان از طریق آن تا درصد زیادی به خواسته های فوق رسید.البته ثبت شرکت دارای سابقه طولانی در ایران است .
شروع کردن یک کسب و کار جدید نیازمند یک طرح کسب و کار و برنامه ریزی های دقیق مالی است شرکت هایی با اهداف متفاوتی تاسیس می شدند. اولین دسته مربوط به افرادی است نو آوری جدیدی در شیوه کسب و کار خود ندارند با یک هدف مشخص و از پیش تعیین شده مانند واردات و تولید محصول مشکلات دیگران را حل کنند یا اینکه با راه اندازی یک سایت اینترنتی اقدام به کسب و درآمد می کنند.
اولین قدم برای ثبت شرکت پیدا کردن شریک مناسب است . زیرا حداقل تعداد شرکا برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود 2 نفر و شرکت سهامی خاص و عام 3 نفر واز آنجایی که مسئولیت و حق رای سهامداران با توجه به سرمایه ی اولیه شان تعیین می شود پس بهتر است فردی را انتخاب کنید که به او اعتماد کامل داشته باشید و هدفتان از راه اندازی کسب و کار یکسان باشد.
همچنین با ثبت شرکت می توان با سایر افراد در زمینه های مختلف مالی شراکت کرد . ثبت شرکت دارای مزایای مالی و اقتصادی بسیاری مانند پرداخت مالیات کمتر و اعطای وام می باشد . شرکت ها انواع گوناگونی دارند که در این مطلب به شرح آن خواهیم پرداخت . همچنین می توان ثبت شرکت را برای سایر امور غیر تجاری نیز مورد استفاده قرار داد .
ثبت هما آماده هرگونه ثبت شرکت می باشد . همچنین همراه با ثبت شرکت ، سایر خدمات زیر نیز ارائه می گردد.
2. ثبت شرکت سهامی عام
3. ثبت شرکت مسئولیت محدود
4. ثبت شرکت موسسه
5. ثبت شرکت تعاونی
6. ثبت شرکت دانش بنیان
7. ثبت برند و علایم تجاری
8. ثبت اختراع
9. ثبت طرح صنعتی
10. ثبت ایده
11. ثبت آگهی تغییرات
12. استعلام ثبت شرکت ها
13. اخذ جواز
14. اخذ کارت بازرگانی
15. پلمپ دفاتر
مزایای ثبت شرکت:
در صورت ثبت شرکت، هر زمان که سهامداری قصد خروج داشته باشد باید طبق ضوابط و دستورالعمل های خاصی و همچنین با موافقت سایر سهامداران خارج شود.
ثبت شرکت توسط ثبت هما در تهران انجام می پذیرد . ثبت شرکت برای افرادی که صاحب کسب و کار هستند امری ضروری به حساب می آید . ثبت شرکت بازرگانی در تهران در هر زمان می تواند باعث ارتقای کسب و کار و پیشرفت شغلی شود . این کار موجب می شود تا فرد دارای شخصیت حقوقی برای انجام معامله و داد و ستد شود. برای ثبت شرکت با ما تماس بگیرید. .
شماره تماس شرکت:
02144263437
شماره همراه شرکت: 09128963121
نظرات (0)